Image
Wallenstam fortsätter sitt engagemang för att skapa fler kolloplatser i Östergården på Barnens Ö.
Wallenstam fortsätter sitt engagemang för att skapa fler kolloplatser i Östergården på Barnens Ö. Bild: Wallenstam

Wallenstam skapar fler kolloplatser på Barnens Ö

Bygg/Arkitektur Trycket på kolloplatser inför sommaren är stort, sedan förra sommaren har antalet ansökningar till kolloverksamheten på Barnens Ö ökat med 45 procent. Wallenstam fortsätter sitt engagemang i Östergården på Barnens Ö och renoverar ytterligare ett hus för att möjliggöra för fler kolloplatser.
Publicerad den 2 Juni 2015
Mathias Aronsson. Bild: Wallenstam
Mathias Aronsson.

- Intresset för kolloverksamheten ökar markant. Därför känns det helt rätt att genom Wallenstams hjälp kunna rusta upp fler hus så att vi kan ta emot så många barn och ungdomar som möjligt, säger Lennart Arrhenius, vd Stiftelsen Barnens dag.

Wallenstam har sedan våren 2014 ett samarbete med Barnens Ö, där man renoverar och moderniserar Östergården i Stockholms skärgård. Hittills har man renoverat fasader, ytskikt, bytt tak och byggt en beachvollybollplan. Nu väljer man att ta sig an renoveringen av ytterligare ett hus vilket ska göra så att Barnens Ö kan ta emot fler barn som vill gå på kollo under sommarmånaderna.

- Vi är sedan en tid tillbaka på plats på Östergården och bidrar genom vår kunskap inom byggnation till att utveckla och modernisera gården. Att nu ta oss an ytterligare ett hus är ett naturligt steg, vi tycker det är viktigt att bidra till Barnens Ö:s fortsatta verksamhet och möjliggöra för så många barn som möjligt att delta i kolloverksamheten säger Mathias Aronsson, vice vd Wallenstam.

Stiftelsen Barnens Dag äger Barnens Ö och kolloverksamheten drivs på uppdrag av Stockholm Stad och Nacka kommun.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige