Image

Wallenstam ska bygga 600 bostäder i Helsingborg

Bolag Wallenstam har tecknat en avsiktsförklaring med Helsingborgs stad om att bygga cirka 100 bostäder per år under en sexårsperiod.
Publicerad den 22 Februari 2012
Thomas Dahl. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
Thomas Dahl. Bild: Wallenstam.

Avsiktsförklaringen är villkorad av beslut i kommunfullmäktige.

– Vi har varit engagerade i Helsingborg i 25 år och tycker det är väldigt trevligt att ta ett nytt steg tillsammans med kommunen och på ett konkret sätt kunna bidra till nyproduktion av energieffektiva bostäder här, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.

– Helsingborg är en attraktiv stad dit många vill flytta. Därför är det glädjande att vi har kunnat få till stånd en avsiktsförklaring med Wallenstam som betyder att ännu fler hyresrätter kommer att byggas i Helsingborg framöver, säger Peter Danielsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Wallenstam förvaltar i dagsläget cirka 700 lägenheter i Helsingborg och då främst i innerstaden och Tågaborg.

– Vi har under ett flertal år arbetat aktivt med nyproduktion i både Stockholm och Göteborg. Med denna avsiktsförklaring blir vår nyproduktionssatsning komplett i samtliga våra regioner då även Helsingborg inkluderas. Vi ser fram emot att tillsammans med Helsingborgs kommun bidra till en positiv och hållbar stadsutveckling även här, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige