Image

Wallenstam siktar på 300 kronor

BOLAG Wallenstams övergripande mål för sin nya affärsplan är att substansvärdet per aktie ska uppgå till 300 kronor år 2012. Bolaget har ett investeringsutrymme på mellan tio och tolv miljarder kronor för fortsatt tillväxt.
Publicerad den 24 April 2008

På torsdagen presenterade vd Hans Wallenstam den nya affärsplanen.
– Vi har satt ett mål som är utmanande och stimulerade för 2012. Vi har ett investeringsutrymme på 10-12 miljarder. Organisationen är väl förberedd, vi har historiskt alltid uppfyllt våra mål och har förstås samma ambition inför denna målperiod. Jag känner en stor tillförsikt för att kunna leverera vårt mål 2012, säger Hans Wallenstam.

Investeringsutrymmet på tio till tolv miljarder kronor ska användas till att färdigställa 2500 lägenheter, förvärva fastigheter, producera kommersiella byggnader och investera i förnyelsebar energi.

Målet för Wallenstams vindkraftsatsning är att år 2012 vara 100 procent självförsörjande på el och täcka koncernens samt kunders behov av förnyelsebar el på månadsbasis. Wallenstams kriterier för att investera i vindkraft är att verken ska generera en avkastning som överstiger sju procent år 1 och uppgår till eller överstiger 15 procent över verkets ekonomiska livslängd. Wallenstam har hittills beslutat att investera 550 miljoner kronor i sammanlagt 22 verk som gemensamt kan motsvara en elproduktion om cirka 35 MW. För att bli självförsörjande på el och täcka koncernens samt kundernas behov i dag krävs en elproduktion på 100 MW. Utöver de investeringar som redan är beslutade krävs en framtida investering i vindkraftverk motsvarande en miljard kronor för att klara målet.

– Satsningen på förnyelsebar energi innebär inte att vi har mindre fokus på vår roll som en aktiv stadsutvecklare av hållbart boende. Vi har flera spännande nybyggnadsprojekt på gång. Under 2008 planerar Wallenstam att starta nyproduktion av 500 lägenheter, varav merparten i Stockholm, säger Hans Wallenstam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige