Image

Wallenstam säljer till bostadsrättsföreningar

TRANSAKTIONER Wallenstam säljer två fastigheter i Linnéområdet i Göteborg, Olivedal 7:5 och Olivedal 7:6, till en bostadsrättsförening bildad av hyresgästerna. Fastigheterna ligger på Nordhemsgatan och omfattar totalt 2 240 kvadratmeter, varav 2 101 utgörs av bostadsyta.
Publicerad den 29 Oktober 2008

Fastighetsvärdet uppgår till 62,8 miljoner kronor och överstiger Wallenstams senaste värdering med drygt tio procent.

– Trots finanskrisen märker vi fortfarande av ett intresse bland våra hyresgäster att ombilda sina bostäder till bostadsrätter. Detta beror till stor del på att Wallenstam har attraktiva fastigheter i bra lägen i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Helsingborg. Även om marknadsvärdet på bostadsrätter generellt har sjunkit blir det i samband med en ombildning ett betydande övervärde på bostadsrätterna för hyresgästerna, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Fastigheterna tillträddes av bostadsrättsföreningen den 28 oktober 2008. Försäljningen sker genom juridisk person.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige