Image

Volvo PV:s huvudkontor på väg att säljas

TRANSAKTIONER Volvo Personvagnars huvudkontor i Torslanda är till salu.
Säljaren Sveafastigheter räknar med att affären är i lås före sommaren, vilket innebär att fastigheten är såld innan kinesiska Geely tar över Volvo PV.
Så sent som i januari skrevs ett 15-årigt hyresavtal med Volvo PV.
Publicerad den 26 Maj 2010

- Det är ett flertal intressenter som har lämnat bud. Vi har valt att gå vidare och förhandla med ett par av budgivarna. De buden ligger på en nivå som vi känner oss komfortabla med, säger Simon de Château, vd för Sveafastigheter, till Dagens Industri.

Volvo hyr 48 000 kvadratmeter av den 50 000 stora fastigheten.

Prislappen ligger på cirka 400 miljoner kronor.

Under året har Volvo förlängt flera stora hyresavtal.

- Det är fler fastigheter som det har tecknats långa avtal för. Inte 15 år, men långa. Så det betyder nog att vi blir kvar i Göteborg länge, om nu någon varit bekymrad, säger Olle Axelsson, informationsdirektör på Volvo PV, till Dagens Industri.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige