Image

Vind i ryggen för Fabege

RAPPORTER Fabege presenterar en bokslutsrapport för 2009 med svarta siffror. Man vänder ett minusresultat på 511 miljoner kronor, till ett plusresultat på 425 miljoner kronor.
Publicerad den 3 Februari 2010

- Nu får vi vind i ryggen, säger Christian Hermelin, vd på Fabege.
Årets resultat efter skatt förbättrades med 936 miljoner kronor från -511 miljoner kronor till +425 miljoner kronor.

* Före skatt visade förvaltningen ett resultat om 561 miljoner kronor (-1 285) och förädlingen 119 miljoner kronor (-55).

* Förvaltningsresultatet ökade till 838 miljoner kronor (568) medan hyresintäkterna minskade till 2 194 miljoner kronor (2 214) på grund av försäljningar.

* Överskottsgraden ökade till 67 procent (65).

* Per aktie uppgick resultatet till 2,59 kronor (-3,07) och eget kapital till 61 kronor (60).

* Styrelsen föreslår en utdelning om 2,00 kronor per aktie (2,00).

- Årets förvaltningsresultat, det vill säga resultatet exklusive värdeförändringar och skatt, ökade med 47 procent och är framförallt en effekt av lägre räntenivåer, men har även påverkats positivt av ökat driftsöverskott genom effektivare förvaltning. Vi har också uppnått en positiv nettouthyrning och stärkt balansräkningen. Med de senaste åren i minnet kan det konstateras att Fabeges börskurs påverkas kraftigt av svängningar i konjunkturen. Med en tillväxt som nu är positiv och som förväntas stärkas ytterligare så har Fabege tack vare sina tillväxtlägen och sin projekt- och transaktionsinriktning extra goda utsikter att gynnas. Min bedömning är att även 2010 kommer vara ett år med ett högt förvaltningsresultat. Jag tror också att vi åter kommer att få betydande resultattillskott från transaktioner och förädlingsvinster i projekt. Med andra ord, nu får vi vind i ryggen, säger Christian Hermelin, vd för Fabege.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige