Image
Bjarne Fjellanger, Viktoria Walldin, Mats Rönnbo och Urban Hammarlund diskuterar 2020-talets avtryck i stadsbilden på seminariet Göteborg 400+ den 30 maj.
Bjarne Fjellanger, Viktoria Walldin, Mats Rönnbo och Urban Hammarlund diskuterar 2020-talets avtryck i stadsbilden på seminariet Göteborg 400+ den 30 maj.

Vilket blir 2020-talets avtryck i stadsbilden?

Göteborg 400+ Göteborg i dag är ett resultat av nästan 400 år av stadsplanering — vissa delar är bra, andra mindre bra. De senaste decennierna har betytt allt från miljonprogram med betongförorter, massbilism och sovstäder till kvartersstadsdelar, blandstäder och aktivitetsbaserade stadsdelar. Nu planeras det för ett flertal nya stadsdelar i regionen. Hur ska man tänka för att undvika historiens misstag, för att bygga ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart och samtidigt skapa de stadsdelar morgondagens göteborgare vill ha? Missa inte diskussionen på framtidsseminariet Göteborg 400+. Anmälan stänger om en vecka – säkra din plats nu!
Publicerad den 18 Maj 2018

Panelen som diskuterar 2020-talets stadsplanering består av:
Bjarne Fjellanger, vd, Mölndala.
Viktoria Walldin, socialantropolog, White.
Mats Rönnbo, utvecklingsdirektör, Skanska.
Urban Hammarlund, regionchef Stadsprojekt, Jernhusen.

Göteborg 400+ är ett renodlat framtidsseminarium som Göteborg från stadens 400-årsjubileum 2021 och framåt. De flesta av de tyngsta fastighetsprofilerna i Göteborg – som Erik Selin, Hans Wallenstam, Mariette Hilmersson, Björn Siesjö och P-G Persson medverkar på seminariet och presenterar sina viktigaste tankar om framtidens Göteborg. Dessutom medverkar bland andra Oscarsregissören Ruben Östlund, som delar med sig av sina tankar om social hållbarhet i stadsplaneringen.

Du ser hela programmet här och du anmäler dig här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Fastighetsmarknadsdagen Västerås

 

Var: Elite Stadshotellet Västerås, Stora Torget, 722 15 Västerås.

När: 29 mars 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Du anmäler dig till seminariet här. (Anmälan stänger torsdag 23 mars 2017)

 

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Västerås som arrangeras av branschmagasinen Fastighetssverige och Lokalnytt.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, bostadsmarknad, retail, transaktionsmarknad m.m.) i Västerås som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

I de olika panelerna möter du nyckelpersoner från branschen.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Fastighetsmarknadsdagen Västerås arrangeras av Fastighetssverige och Lokalnytt, som också arrangerar seminarierna Fastighetsmarknadsdagen Östergötland (tillsammans med Nulink och näringslivskontoret i Norrköping), Lokalmarknadsdagen (tillsammans med Business Region Göteborg), Fastighetsmarknadsdagen Uppsala (tillsammans med Uppsala kommun), Göteborg 400+, Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering, Fastighetskvinnan, Fastighetsdagarna, Fastighetsmarknadsdagen Örebro, 
Fastighetsmarknadsdagen Stockholm (med tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor) och Fastighetsmarknadsdagen Öresund. 

Läs om 2016 års upplaga här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

 

Partners:

Mer från Fastighetssverige