Image

Veidekke växer genom köp av byggkoncern

Bolag Veidekke och Arcona har ingått en avsiktsförklaring med innebörd att Veidekke före årsskiftet köper aktierna i den Stockholmsbaserade byggkoncernen Arcona med knappt 180 anställda och cirka en miljard kronor i omsättning.
Publicerad den 17 December 2013

I förvärvet ingår förutom byggföretaget Arcona (med affärskonceptet Lean Construction) även Arcona Concept som genomför fastighetsutvecklingsprojekt samt majoritetsägandet i koncernbolagen BSK Arkitekter samt installationskonsultföretaget Exengo. Samtliga fyra bolag fortsätter att verka som självständiga företag och under nuvarande varumärken.

- Med Veidekke som ägare får Arcona, BSK, Exengo och Arcona Concept en stark ägare med kapacitet att bidra till fortsatt tillväxt och utveckling, säger Håkan Birke, grundare av och huvudägare i Arcona.

- Vi är väldigt glada över att Arcona vill bli en del av Veidekke. Arcona är ett företag med en spännande särart som vi vill värna om samtidigt som företagen liknar varandra vad gäller synen på ledarskap och medarbetarengagemang. Med förvärvet får Veidekke tillgång till Arconas kompetens inom Lean Construction som kompletterar både Veidekkes involveringsfilosofi och ”Max-konceptet”, med syfte att skapa ett effektivare bostadsbyggande, säger Per-Ingemar Persson, vd för Veidekke Sverige.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige