Image
Vy från sydost på Saabs nya kontor i Lund.
Vy från sydost på Saabs nya kontor i Lund. Bild: Vectura

Vectura utvecklar Saabs nya kontor

Bygg/Arkitektur Vectura Fastigheter utvecklar Saabs kontor om 24 000 kvadratmeter i Brunnshög, Lund. Saab satsar och samlokaliserar sina verksamheter i Skåne till den nya fastigheten där forskning och utveckling kommer att bedrivas. Kockums och Combitech är de två bolagen inom Saab AB som kommer att vara verksamma på husets nio våningsplan.
Publicerad den 5 Maj 2023

Överenskommelsen parterna emellan innebär att Vectura blir ny fastighetsägare och kommer att utveckla nya lokaler med Saab som hyresgäst. Hyresavtalet som är tecknat har en initial löptid om 20 år och projektets byggstart blir under våren 2023 med planerad inflyttning till hösten 2025.

Vectura är redan etablerade i Lunds Science Village och ämnar skapa en ny mötesplats och drivkraft för innovation i en dynamisk och progressiv region. Utöver Saabs framtida arbetsplats inom Brunnshög, satsar Vectura i nuläget på bland annat projektet The Loop.

Det nya kontoret kommer att certifieras enligt LEED Gold, vilket speglar parternas engagemang för att uppnå hög miljöstandard och hållbarhetsfokus i projektet. Certifieringen kräver omfattande insatser för att minimera en byggnads miljöpåverkan genom att använda energieffektiva lösningar, förnybara energikällor samt ha en effektiv vattenhantering.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige