Image
Hessegården.
Hessegården. Bild: Borlänge kommun

Vectura i affärer med Borlänge kommun

Transaktioner Vectura Fastigheter utökar sitt fastighetsbestånd ytterligare genom förvärv av två befintliga äldreboenden i Borlänge kommun, Tunagården och Hessegården belägna i Romme. Samtidigt förvärvar Borlänge kommun en obebyggd fastighet av Vectura belägen längs Siljansvägen på Östermalm i Borlänge. Affären tas upp för beslut i kommunfullmäktige den 12 februari.
Publicerad den 23 Januari 2019

– Det är glädjande att en stor aktör som Vectura Fastigheter AB vill investera i Borlänge. Genom att sälja fastigheterna skapar kommunen förutsättningar att utveckla och bygga nya äldre- och trygghetsboenden, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Borlänge tecknar i samband med affären hyresavtal med Vectura.
Vectura kommer att ansvara för den löpande driften, ekonomisk och teknisk. Den dagliga tillsynen och skötseln kommer att upphandlas av en lokal partner. Här kommer stor vikt ligga på att säkra både funktion och kvalité.

– Vi ser fram emot att förvärva två fastigheter i Borlänge och Dalarna, där vår blivande hyresgäst Borlänge kommun fortsatt kan bedriva äldreboendeverksamhet. Vi har ett fantastiskt fint samarbete med kommunen idag och ser fram emot att vidareutveckla beståndet. Genom förvärvet befäster vi dessutom vår långsiktiga närvaro i kommunen, säger Susanne Ekblom, vd på Vectura Fastigheter.

Den idag obebyggda fastigheten som Borlänge kommun förvärvar av Vectura Fastigheter är redan planlagd för bostäder. Kommunen har som ambition att gå ut med en markanvisning för att möjliggöra för nya bostäder på platsen.

– I arbetet med att bygga en hållbar och attraktiv stad ligger fokus på att förtäta de centrala delarna av staden. Med förvärvet av den här fastigheten gör vi det möjligt för byggande av fler bostäder i centrala Borlänge, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Vectura är ett fastighetsbolag, som ägs av Patricia Industries – en del av Investor AB. Vectura fokuserar på samhällsfastigheter, kontor och hotell.

Fastigheterna:
# Tunagården, Romme – äldreboende, 59 lgh, 3 600 kvm. Säljs av Tunabyggen till Vectura.
# Hessegården, Romme – äldreboende med inriktning mot demensvård. 55 lgh, 4 800 kvm.- Bostadsrättsföreningen Hessegården säljs via kommunen till Vectura.
# Fastigheten Lärarinnan 7, Östermalm. Byggrätten motsvarar ca 7 000 kvm BTA. Vectura säljer till Borlänge kommun.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hållbarhetschefen: "Vi kan inte lagstifta engagemang"

Bolag Det är frivilligheten som gör platssamverkan lyckad. Det menar Mia Häggström, hållbarhetschef på Fabege. Just nu pågår en statlig utredning för en lagstiftning som undersöker frågan om att göra platssamverkan obligatoriskt för att öka tryggheten i den byggda miljön och arbeta brottsförebyggande. – Risken är att det blir ineffektivt och dyrt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige