Image

Vasallen vill sälja för en miljard

BOLAG Vasallen vill sälja fastigheter på sju orter runt om i landet.
Prislappen ligger på drygt en miljard kronor. Sammanlagt rör det sig om 150 000 kvadratmeter.
Publicerad den 1 Mars 2010

Fastigheterna som är aktuella för försäljning är Fyrvalla i Östersund, förvaltningsbestånden i Borås respektive Karlskrona samt kommunhuset i Visby. Dessutom ska tre bostadsbestånd i Uppsala, Skövde och Halmstad säljas. De aktuella fastigheterna är färdigutvecklade och kännetecknas av hög uthyrningsgrad, långa avtal och en stor del offentliga hyresgäster.

- Vi har framgångsrikt utvecklat de här fastigheterna till attraktiva områden för boende och kommersiell verksamhet. Nu hoppas vi kunna sälja till långsiktiga köpare som kan förvalta fastigheterna vidare. Både vi och våra rådgivare gör bedömningen att läget på fastighetsmarknaden har förbättrats och att förutsättningarna för en framgångsrik försäljning är goda, säger Håkan Steinbüchel, vd för Vasallen AB.

Vasallen, som ägs av staten, har sedan företagets start 1997 fokuserat på att förvärva och utveckla nedlagda regementen och andra försvarsfastigheter. Förutom bostäder har Vasallen tagit initiativ till nya områden för utbildning, kontor, service och industri. Sedan starten har Vasallen förvärvat sammanlagt 1 261 000 kvadratmeter lokalyta varav 670 000 kvadratmeter idag är färdigutvecklat och sålt. Investeringarna uppgår till totalt 4,1 miljarder kronor. 2009 utvidgades Vasallens uppdrag till att också omfatta utveckling av icke försvarsrelaterade fastigheter.

- Sedan företagets start har vi byggt upp en omfattande erfarenhet om hur man skapar värden genom att utveckla större fastighetsbestånd för helt nya användningsområden. Genom försäljningen skapar vi utrymme för nya fastighetsköp och möjlighet till en bredare användning av vår uppbyggda kompetens, säger Håkan Steinbüchel, vd för Vasallen AB.

Försäljningarna genomförs med bistånd från rådgivarna Pangea när det gäller Östersund, Borås, Visby och Karlskrona samt Leimdörfer när det gäller bostadsfastigheterna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige