Image

Vasakronan Service Partner sålt

BOLAG Coor köper Vasakronans dotterbolag Vasakronan Service Partner med tillträde den 1 september 2009. Vasakronan har också inlett ett samarbete med Coor om leverans och utveckling av servicetjänster inom Vasakronans bestånd.
Publicerad den 16 Juni 2009

Vasakronan har under nästan tio år utvecklat Vasakronan Service Partner till ett väletablerat bolag och intensifierar nu arbetet med att erbjuda en komplett service till sina kunder. Vasakronan och Coor Service Management har ambitionen att tillsammans etablera en helt ny standard för leverans av servicetjänster i Sverige.

– Det har varit ett stort intresse för att köpa Vasakronan Service Partner och det har varit viktigt att hitta en köpare som delar vår ambition att utveckla kvaliteten i leveransen av den här typen av kompletterande servicetjänster, säger Fredrik Wirdenius, vd för Vasakronan.

- Vasakronan Service Partner är ett välskött servicebolag med stor kompetens, en intressant kundbas och ett mycket gott rykte. Vår ambition är att ytterligare utveckla bolaget genom att tillföra en större bredd i tjänsteutbudet och även utvidga verksamheten geografiskt. Vi är också glada över att inleda ett samarbete med Vasakronan, där vi gemensamt ska utveckla och utöka servicen till deras hyresgäster, säger Staffan Ebenfelt, vd för Coor Service Management i Sverige.

– Vi tycker att det här är ett spännande och naturligt steg i vår utveckling och vi ser fram emot att bli en del av ett bolag som har servicetjänster som sin kärnverksamhet, säger Pia Clark, vd för Vasakronan Service Partner.

Vasakronan Service Partners största servicenav är Kista Science Tower, Kista Entré och Garnisonen i Stockholm samt Lilla Bommen i Göteborg. Omsättningen uppgick 2008 till cirka 150 miljoner kronor. Coor köper samtliga aktier i Vasakronan Service Partner.

Ernst & Young Transaction Advisory Services, och MAQS Advokatbyrå har varit Vasakronans rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är arkitektbolagen med flest projekt och högst intäkter

Bolag Arkitektbranschen har drabbats hårt av lågkonjunkturen, men nu kan en vändning vara på gång. Det visar en ny rapport från Tendium och Byggfakta som Fastighetssverige tagit del av. Här kan du bland annat läsa om vilka arkitektbolag som toppar listorna över antal projekt och högst intäkter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige