Image

Vasakronan säljer för 920 miljoner

Transaktioner Vasakronan säljer en fastighet på Lilla Essingen i Stockholm som framöver ska utvecklas till bostäder.
Publicerad den 22 December 2014
Fredrik Wirdenius. Bild: Vasakronan
Fredrik Wirdenius. Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert.

Vasakronan säljer fastigheten Primus 1 på Lilla Essingen i Stockholm och framtida byggrätter motsvarande totalt cirka 42 000 kvadratmeter ljus BTA till Oscar Properties för 920 miljoner kronor.

Fastigheten Primus 1 har en tomtareal om drygt 23 000 kvadratmeter. I samarbete med Stockholms stad pågår ett detaljplanearbete som syftar till att möjliggöra bostadsexploatering inom fastigheten.

Tillträde sker när pågående detaljplaneförändring vinner laga kraft.

- Efterfrågan på bostadsbyggrätter är hög och genomförande av bostadsprojekt ingår inte i Vasakronans strategi. Därför väljer vi att sälja. Oscar Properties är en etablerad aktör på bostadsmarknaden som har alla förutsättningar att skapa ett nytt attraktivt bostadsområde på Lilla Essingen, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.

Vasakronan frånträder fastigheterna när detaljplanen vunnit laga kraft.

- Kvarteret Primus kompletterar Oscar Properties projektportfölj väl och tryggar vår försörjning av byggrätter för perioden 2017 och åren därefter. Här får vi möjligt att utveckla ett stort antal unika bostäder i ett område med sjöläge, goda kommunikationer och en ambitiös detaljplan, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

På Primusområdet skapas en spännande stadsmiljö med bostäder, service och möjlighet till rekreation vid vattnet i innerstadens omedelbara närhet.

- Vår avsikt är att ta in en finansiell partner för att realisera projektet enligt vår beprövade modell. Vi för redan inledande samtal med vissa tänkbara partners men räknar inte med att formalisera något samarbete förrän detaljplanen är fastlagd, säger Oscar Engelbert.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Baldertopparna häktade – insiderhärvan växer i omfång

Bolag Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot Baldertopparna Marcus Hansson och Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott. Båda männen nekar till brott men häktades på sannolika skäl efter förhandlingarna. Totalt är hela elva personer misstänka i insiderhärvan bekräftar åklagaren för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY