Image

Världens dyraste bostad såld

BOSTÄDER Bostadsmarknaden i Hong Kong fullkomligen exploderar. Nyligen såldes där en 580 kvadratmeter stor våning för cirka 367 miljoner kronor. Det motsvarar ett kvadratmeterpris på cirka 691 000 kronor.
Publicerad den 11 November 2009

Bostadsmarknaden i Hong Kong har gått upp hela 26 procent i år, skriver pleasure.dk.

Nyligen skrevs ett köpeavtal på en 580 kvadratmeter stor lägenhet på 68:e våningen i Conduit Road 39 i finansmetropolen. Det är en splitterny lyxbostadsfastighet på en av Hong Kongs mest attraktiva adresser.

I Dubai däremot upplever man den motsatta utvecklingen, där kan man nu får rabatter på uppemot 70 procent för de dyraste våningarna.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige