Image

Värdeförändringar lyfter Victoria Park

Bolag Victoria Park redovisar ett driftsnetto på 40,1 miljoner för helåret 2013 (37,3). Orealiserade värdeförändringar på fastigheter om 504 miljoner kronor (48,5) leder till ett rörelseresultat om 510,6 miljoner kronor (70,9).
Publicerad den 13 Februari 2014

Resultatet före skatt landar på 489 miljoner kronor och efter en skattekostnad på 70 miljoner landar periodens resultat på 419,2 miljoner kronor (60,2).

- Det har varit ett händelserikt fjärde kvartal och stark utveckling för helåret. Under 2013 uppnådde Victoria Park flera viktiga milstolpar i arbetet med att bygga ett rikstäckande och renodlat bostadsbolag på börsen. Under 2014 kommer Victoria Park att fokusera på fortsatt tillväxt i miljonprogramsområden på tillväxtorter i landet, att utveckla vår förvaltningsorganisation och fortsätta vårt långsiktiga arbete med att utveckla trivsamma boendemiljöer för att skapa värden för hyresgäster, aktieägare och medarbetare, säger Peter Strand, vd för Victoria Park.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige