Image

Uddevallahem bygger i centrum

Bostäder Uddevallahem fortsätter att bygga bostäder i Uddevalla. Nu planeras för 30 små lägenheter i centralt läge.
Publicerad den 3 Juni 2016

Det kommunala bostadsbolaget köpt tomten på Strömstadsvägen 37 av en privat ägare, som har haft Svensk Fastighetsrådgiving som rådgivare.

Det ska byggas 30 lägenheter, främst ettor och tvåor, skriver Bohusläningen.

– Här vänder vi oss inte minst till pendlare och ungdomar som ska ha sitt första egna boende. Det känns viktigt och det är extra roligt att kunna erbjuda detta i ett så attraktivt läge, säger Paula Berger, (S), ordförande i Uddevallahems styrelse till tidningen.

Tomten är detaljplanerad för bostäder och bygget beräknas kunna starta om två, tre år. Men redan till hösten ska det börja byggas i kvarteret Eol, bredvid Pingstkyrkan. Här blir det 80 lägenheter. På Sundbergstomten är det planerat för 26 lägenheter samt servicebostäder.


- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige