Image

Tunga aktörer har enats om miljöklassning

MILJö Fastighetsägarna Sverige, HSB, Riksbyggen, Sabo och Hyresgästföreningen har enats om att förorda Miljöklassad Byggnad vid miljöklassning av bostadshus och lokaler främst för jämförelse av fastighetsmarknaden på nationell nivå.
Publicerad den 30 Mars 2010

Organisationerna har valt Miljöklassad Byggnad eftersom det är ett nationellt framtaget system anpassat till bostäder och lokaler och som innehåller förhållandevis få men viktiga indikatorer. Det är också förhållandevis enkelt att tillämpa systemet och det kan användas till en rimlig kostnad, menar organisationerna.

Klassningen omfattar tre områden: innemiljö, energi och material/kemikalier. Systemet innebär en klassificering av bostads- och lokalfastigheter på olika nivåer. Godkända byggnader betygssätts i de olika nivåerna brons, silver eller guld.

Guldklassen kan endast erhållas om fastighetsägaren har gjort en boende- och/eller hyresgästenkät.

Denna klassning medför att det är lätt att kommunicera ut resultatet till hyresgäster och boende.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige