Image
AMF Tjänstepension och SEB har ökat sitt ägande i JM.
AMF Tjänstepension och SEB har ökat sitt ägande i JM. Bild: Sara Brehmer

Trio flaggar upp i JM – AMF Tjänstepension ny storägare

Bolag Efter SBB:s storförsäljning i JM i förra veckan kommer nu de första flaggningarna av ökat innehav. Det är AMF Tjänstepension, SEB Fonder och Handelsbanken Fonder som köpt aktier av SBB och ökat sitt innehav i JM. AMF Tjänstepension köpte 3,45 miljoner aktier i byggbolaget och blir därmed ny storägare med 19,02 procent av kapitalet och rösterna i JM.
Publicerad den 15 Maj 2023

I förra veckan meddelade SBB att de hade sålt totalt 19 miljoner aktier i JM till svenska och internationella investerare. Nu kommer de första flaggningarna om ökat innehav för tre av de befintliga ägarna, nämligen AMF Tjänstepension, inklusive AMF Fonder, SEB Fonder och Handelsbanken Fonder.

Den 12 maj köpte AMF 3,45 miljoner aktier i JM. Innan transaktionen ägde AMF 12,8 procent av kapitalet och rösterna i bolaget men det har nu ökat till 19,02 procent enligt Börsdatas senaste siffror efter transaktionen.

Den 11 maj köpte SEB 699 958 aktier och deras innehav summeras efter transaktionen till cirka 5,5 procent av kapital och röster i JM.

Handelsbanken Fonder köpte den 12 maj 2,5 miljoner aktier och äger därefter 5,20 miljoner aktier i JM. Ägandet uppgår nu till 7,62 procent av kapitalet och rösterna i bolaget, vilket gör dem till näst största ägare.

Efter SBB:s stora avyttring föll bolaget till sjätte största ägare i JM med 2,95 procent av kapitalet och rösterna.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige