Image

Trelleborgs hamn vill sälja fastigheter

AFFÄRER Trelleborgs hamn vill sälja tre fastigheter, bland annat centralstationen och det gamla tullhuset. – Styrelsen har beslutet att bolaget ska syssla med kärnverksamheten – hamnen, säger vd Leif Borgemark.
Publicerad den 24 Juni 2008

Det handlar, enligt Sydsvenskan, om:
# Hamngatan 9, ett femvåningshus med kontor, hotell och en restaurang. Fastigheten totalrenoverades för 80 miljoner kronor 2001.
# Den före detta centralstationen, som också renoverades för några år sedan.
# Det gamla tullhuset, som ligger bredvid centralstationen.

– Både centralstationen och Hamngatan 9 är fullt uthyrda, bortsett från en yta på Hamngatan 9 som vi reserverat för det polska rederiet Unity line, säger Leif Borgemark, till Sydsvenskan.

Hamnbolaget har ännu inte anlitat någon mäklare för affären med de tre fastigheterna. Innan det sker ska kommunfullmäktige i Trelleborg säga sitt om försäljningsplanerna.

Oppositionsrådet Catherine Perssson (s) är vice ordförande i hamnbolaget, och hon stödjer försäljningsplanerna.

- För hamnen är det centrala att vi ska bedriva hamnverksamhet. Man kan då fundera över i fall det är klokt och lönsamt att ha andra verksamheter inom ramen för hamnen. Vi har nyligen fattat beslut om att riva parkeringshuset och ser över all annan verksamhet som ligger utanför kärnverksamheten, säger Catherine Persson, till Sydsvenskan.

– De intäkter hamnen får vid fastighetsförsäljningarna kommer väl till pass genom att lån till kommunen kan betalas av. Eller så kan hamnen låna mindre pengar till utbyggnaden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige