Image

Tre infrastrukturuppdrag på kort tid för NCC

BYGG NCC har fått förnyat förtroende att bygga de grundläggande funktionerna för ännu ett nytt bostadsområde; Vasatorps trädgård, nordöst om Helsingborg. Det är det tredje infrastrukturprojektet för nya bostadsområden i Helsingborg som NCC gör på kort tid.
Publicerad den 15 Januari 2009

Kommunen är uppdragsgivare och ordern är värd 19 miljoner kronor.
NCC anlägger infrastruktur för en 120 000 kvadratmeter stor yta, som blir grunden till det nya bostadsområdet Vasatorps trädgård, cirka 3,5 kilometer nordöst om Helsingborgs centrum. Hela området rymde tidigare en handelsträdgård. När grundarbetet är klart byggs här 250 bostäder.

- Det här är det tredje infrastrukturuppdraget vi förvärvar på kort tid från Helsingborgs stad, vilket är glädjande. Så sent som i december började vi arbetet med infrastruktur för ett nytt bostadsområde i Laröd, säger Per Block, affärschef på NCC.

NCC kommer att anlägga gator, gångbanor, kvarterstomter, stora grönytor, vatten- och avlopp samt el- och fjärrvärme i Vasatorps trädgård. Arbetena har just börjat och beräknas vara färdiga i december 2009.

Därefter bebyggs området av olika byggherrar med cirka 250 bostäder, varav 14 blir så kallade fribyggartomter, villatomter som säljs ut av kommunen. Området får tio kilformade bostadsgrupper med stora grönstråk emellan.

- Det är många byggprojekt på gång i Helsingborg och NCC har vunnit sina uppdrag i offentliga upphandlingar i konkurrens med andra byggföretag. NCC är duktiga på att presentera sina anbud, säger Rolf Borgström, markbyggnadschef vid Helsingborgs stad.

Totalt sysselsätts cirka tio anställda inom NCC.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Areim utveckla sitt nya palats – och sin kontorsportfölj

Bolag Areim gör ett nytt tungt förvärv på Stockholms kontorsmarknad. Efter köpet av Grönstedska palatset berättar Julia Mejegård, Head of Investments Sweden, om planerna för utveckling av Grönstedska palatset, synen på kontorsportföljen i dagsläget, hur man vill utveckla sin kontorsportfölj i Stockholm framöver och vilka delar av staden man ser som attraktiva för nya förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige