Image

Transaktionsvolymen 18 miljarder i juni

RAPPORTER Transaktionsvolymen för det andra kvartalet 2010 summerades till närmare 24 miljarder, enligt Savills. Det innebär att transaktionsvolymen för det första halvåret uppgick till cirka 41 miljarder. Avslutningen på det andra kvartalet var mycket starkt och fastigheter för cirka 18 miljarder omsattes under juni månad.
Publicerad den 30 Juli 2010

Intresset från såväl inhemska som internationella investerare har under perioden varit mycket starkt, men liksom i stora delar av Europa så hålls transaktionsvolymerna nere på grund av brist på utbud, menar Savills.

De internationella köparna har hittills förvärvat fastigheter för cirka 2,7 miljarder under första halvåret vilket kan jämföras med 2,4 miljarder under hela 2009.

Trenden med att de svenska investerarna nettoköper har varit fortsatt stark under första hälften av 2010. Antalet tvångsförsäljningar har ökat under året och representerade strax under tio procent av transaktionsvolymen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige