Image

Tengbom köper arkitektfirma

Bolag Tengbom stärker sin ställning på den nordiska marknaden genom förvärvet av Eriksson Architects i Helsingfors.
Publicerad den 12 Mars 2013
Magnus Meyer. Bild: Tengbom.
Magnus Meyer.

I och med förvärvet ökar antalet medarbetare på Tengbom till nära 600 på kontor fördelade på tolv platser i Sverige och Finland samt ett kontor i Kambodja genom samarbetspartnern The Room Design Studio.

– Tengbom har under de senaste åren fått fler och fler uppdrag på den finska marknaden, nu senast i ett större stadsbyggnadsprojekt i Tammerfors. Våra kunder efterfrågar en starkare närvaro i de nordiska länderna och i och med förvärvet av Eriksson Architects i Helsingfors tar vi första steget till en expansion i norra Europa, säger Magnus Meyer, vd för Tengbom.

Eriksson Architects är ett av de tio största arkitektföretagen i Finland. Företaget grundades 1979 av Patrick Eriksson som även fortsättningsvis kommer att vara verksam i bolaget. Erikssons verksamhet kompletterar väl Tengboms och erbjuder tjänster inom husarkitektur, stadsbyggnad, landskapsarkitektur samt inredning. Eriksson Architects har även arbetat i de baltiska länderna, Ryssland och på de senaste åren i Kina, där företaget öppnar ett kontor i maj 2013 i Kunshan, Shanghai.

– Vi ser stora synergi- och utvecklingsmöjligheter för Eriksson Architects i och med att företaget nu blir en del av Tengbom. Tengboms mål och strategi går väl ihop med våra satsningar på en aktiv utveckling av verksamheten i Finland och på sikt även de baltiska länderna, säger Patrick Eriksson, vd och grundare till Eriksson Architects.

?– Tengboms ambition är att arbeta brett och långsiktigt. Eriksson Architects är, med sitt goda renommé och sina kunniga medarbetare, ett mycket starkt tillskott till vår verksamhet, säger Magnus Meyer.

Integrationen av Eriksson Architects påbörjas under mars månad och namnet på kontoret i Helsingfors ändras till Tengbom Eriksson Architects.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige