Image
Bostads- och kontorsprojektet Kv. Fabriken av MAF Arkitektkontor.
Bostads- och kontorsprojektet Kv. Fabriken av MAF Arkitektkontor. Bild: MAF Arkitektkontor

Tengbom förvärvar MAF Arkitektkontor

Bolag Tengbom förvärvar MAF Arkitektkontor, ett arkitektkontor med starka rötter i norra Sverige. Förvärvet är för båda parter en strategisk del i att kunna möta kunders behov och utmaningar rikstäckande.
Publicerad den 9 Juni 2021

MAF Arkitektkontor är efter Tengbom Sveriges näst äldsta arkitektkontor med ca 50 anställda och kontor i Piteå, Umeå, Luleå och Stockholm. MAF erbjuder tjänster inom ett brett spann av arkitektur.

Marknaden för arkitekturtjänster möter stor efterfrågan och Tengbom är i en tillväxtfas där bolaget växer både organiskt genom rekryteringar, och nu med förvärvet av MAF Arkitektkontor.

– MAF Arkitektkontor är ett starkt varumärke med kompetens, kultur och värderingar som går i linje med Tengboms. Det här samgåendet ger oss viktiga synergier och ett unikt erbjudande. Med vår samlade kompetens från MAF och Tengbom kommer vi med större kraft kunna fortsätta förflytta gränser, positioner och uppfattningar genom god arkitektur. Tillsammans möter vi kunders efterfrågan på ett ännu bättre sätt framåt och blir mer aktiva i en expansiv region, säger Tengboms vd Jan Mattsson.

Peter Häggmark, vd på MAF Arkitektkontor:
– Vi är mycket nöjda över att tillsammans med Tengbom stärka och bredda vårt gemensamma erbjudande och därmed göra oss än mer attraktiva och kompetensstarka framåt - för våra kunder, medarbetare och med en rikstäckande närvaro i Sverige och ett kontor i Finland. Genom åtkomsten av Tengboms breda organisation får vi också möjlighet att fokusera på det vi är bäst på, och som också är vår kärnaffär, att skapa god arkitektur i alla dess former.

Genom förvärvet har nu Tengbom cirka 500 medarbetare fördelade på 14 kontor runtom i Sverige, samt ett kontor i Finland.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill Niam växa i Norge

Bolag Niam har adderat ytterligare en marknad till sin norska portfölj. Torstein Bomann-Larsen, Associate Director Transactions Norway på Niam, berättar för Fastighetssverige hur man ser på Bergenmarknaden, den nya investeringen samt var i Norge de letar efter nya investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY