Image
Bild: www.stockholmsarenan.se

Tema utvecklar Stockholmsarenans inre

Arkitektur Tema har uppdraget att projektera Stockholmsarenans innanmäte. Arkitektbolaget kommer att samarbeta med det amerikanska arkitektkontoret Rossetti.
Publicerad den 12 Augusti 2011
Tema projekterar Stockholmsarenans innanmäte. Bild: stockholmsarenan.se. Bild: www.stockholmsarenan.se
Tema projekterar Stockholmsarenans innanmäte. Bild: stockholmsarenan.se.

– Vi ska skapa oerhört flexibla ytor som kan anta nya skepnader efter de behov som finns för varje evenemang. Det måste vara möjligt att bygga om hela tiden, samtidigt som det ska finnas ett sammanhållet intryck. I det här projektet samarbetar vi med det amerikanska arkitektkontoret Rossetti som är specialiserat på evenemangsanläggningar, säger Stina Stjärnström, ansvarig för uppdraget på Tema.

- I och med storleken på projektet är det enormt viktigt att man arbetar på ett strukturerat sätt. Här har Tema väl inarbetade rutiner och en metodik för att organisera sig kring informationsflöden.

Stockholmsarenan ska bli en modern idrotts- och evenemangsarena med 30 000 sittplatser samt ytterligare 10 000 ståplatser vid exempelvis konserter. Arenan ska året runt stå värd för alla typer av stora svenska och internationella evenemang och uppfyller UEFA:s och FIFA:s regelverk för internationell fotboll. Stockholms stad bygger och äger arenan som öppnar våren 2013.

– Tema fick uppdraget eftersom vi upplevde att de har kompetens att genomföra det på ett professionellt sätt. Temas konsulter har erfarenhet från omfattande projekt sedan tidigare och dessutom kände vi att det fanns en bra personkemi, vilket är nog så viktigt i ett uppdrag som detta, säger Annica Ericsson, fastighetskoordinator inom säkerhet och miljö på Stockholm Globe Arenas.

Stockholm Globe Arenas är arenaoperatör.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige