Image

Telge Bostäder bygger hyresrätter

Bygg Telge Bostäder har fått bygglov för att bygga 105 lägenheter i kvarteret Lampan. Det blir det första större bygget av hyresrätter i Södertälje på flera år. Första spadtaget tas efter sommaren och inflyttning blir under första kvartalet 2013.
Publicerad den 8 Augusti 2011

Det är två hus som kommer att byggas på tomten som ligger mittemot Tom Tits Experiment på Storgatan i Södertälje. Det är ett lamellhus med sex våningar och ett punkthus med elva våningar. Totalt blir det 105 nya hyreslägenheter. De minsta är två rum och kök på 47 kvadratmeter och de största är fyra rum och kök på 103 kvadratmeter.

– Det har varit en lång process som startade redan 1993 men nu kommer bygget äntligen igång. Om allt går enligt planerna kan de första hyresgästerna flytta in under första kvartalet 2013, säger Eva Nygren, vd för Telge Bostäder.

Skanska kommer att bygga de nya lägenheterna. Skanska ingick tidigare i år ett partneringavtal med Telge Bostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige