Image
Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter.
Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter. Bild: Nicklas Tollesson.

Tecknar två tioåriga avtal i Linköping

Uthyrning Svenska Handelsfastigheter tecknar två tioåriga hyresavtal om sammantaget 3 000 kvadratmeter med Go Bananas respektive Hitio Gym i Tornby handelsområde i Linköping. Därmed är de båda fastigheterna i Tornby som Svenska Handelsfastigheter förvärvade i maj 2020 fullt uthyrda på långa avtal till starka aktörer.
Publicerad den 5 Juli 2021

Godiskedjan Go Bananas kommer att hyra en lokal om drygt 1 900 kvadratmeter med planerad öppning i oktober i år. Hitio Gym kommer att hyra en lokal om knappt 1 100 kvadratmeter med planerad öppning i januari 2022.

Nyetableringarna är en del i en större satsning bolaget gjort på Tornbys handelsområde som innebär att även Willy:s, Dogman och Chop Chop kommer att öppna i höst.

Tornby är ett väletablerat handelsområde i norra Linköping med över fem miljoner besökare per år.

Förvärv av vakanta eller delvis vakanta fastigheter i starka handelsområden som vi hyr ut till ledande detaljhandelsföretag och uppgraderar ur ett hållbarhetsperspektiv är en del av Svenska Handelsfastigheters affärsidé.

Svenska Handelsfastigheter är etablerad i mer än 100 kommuner över hela landet och har en balansomslutning om cirka 14 miljarder kronor.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige