Image

Svensk triumf i Mipim Awards

Mipim Würths huvudkontor i Örebro vann Mipim Awards i kategorin Bästa industri- och logistikbyggnad. Byggnaden har ritats av White Arkitekter.
Publicerad den 12 Mars 2015
Wurths anläggning - ritad av White - i Örebro är nominerad till Mipim Awards. Bild: Würth
Wurths anläggning - ritad av White - i Örebro är nominerad till Mipim Awards.

Würth-fastigheten var det enda svenska finalbidraget.

Viktoria Buskqvist från White arkitekter tog emot priset på scenen i Palais de Festivals i Cannes.

– Att vinna första pris i konkurrens med de bästa arkitekterna i Europa är en ära. Det här är en byggnad som syns. Huvudkontoret förkroppsligar Würths varumärke och företagskultur. Jag är stolt över mina kollegor som har skapat en byggnad som underlättar flöden och snabba transporter, vilket är kritiskt för ett logistikföretag, säger Viktoria Buskqvist, arkitekt och kontorschef på White i Örebro.

Logistikföretaget Würths nya huvudkontor och centrallager ligger i Örebro precis där E18 möter E20. Arkitekturen samspelar med verksamheten som syftar till snabba leveranser med hög leveranssäkerhet. Byggnadernas delvis skärmade fasad tar tillvara platsens dynamik, samtidigt som den refererar till svenska teman som falurött och svart tjära.

Även två danska projekt vann sina kategorier.

Krøyers Plads I i Copenhagen vann ”Best Residential Development”. Developer är NCC Bolig som har haft Vilhelm Lauritzen Architects & COBE Architects som arkitekter.

New North Zealand Hospital vann ”Best Futura Mega Project”. Arkitekter är Herzog & de Meuron och Vilhelm Lauritzen Architects och developer the project organization ”New North Zealand Hospital. Client is the capital region of Denmark.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige