Image

Svensk sängtillverkare öppnar hotell i Kina

HOTELL Familjen Ljung, som äger sängtillverkaren Dux, öppnar ett hotell i Kina. Sedan tidigare driver familjen Ljung fyra Duxiana-hotell i Skåne.
Publicerad den 28 Januari 2010

Tanken bakom hotellen är att gästerna ska få chansen att sova i Dux-sängar – för att senare köpa en egen.

- Det är ju en sak att prata om sängarna. Att ha hotell där gästerna sover i våra sängar är en helt annan sak, säger Claes Ljung, arbetande styrelseordförande i Dux, till Dagens Industri.

Nu startar man ett femte hotell – i Kina.

- Det är ett spännande hus ett stenkast från den förbjudna staden, säger Charlotte Ljung, arkitekt och kreativ chef på Dux.

På Duxiana-hotellen kan man köpa en säng i receptionen. I Kina hoppas Dux på bland annat modellen Dux 8888, som kostar motsvarande 58 000 kronor.

- Siffran åtta är ju en kinesisk lyckosiffra, säger Charlotte Ljung.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige