Image

Svensk förvaltare köper GPT Halverton

AFFÄRER Hestia Fastighetsförvaltning köper GPT Halverton i Sverige och Danmark. Därmed arbetar man nu med fastigheter motsvarande cirka en miljon kvadratmeter.
Publicerad den 1 Februari 2010

Hestia har i och med affären tagit över GPT Halvertons förvaltningsportfölj i Sverige och Danmark. I Sverige förvaltade GPT Halverton två fastigheter, en i Göteborg och en i Skåne, med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 100 miljoner kronor. I Danmark är det sex fastigheter motsvarande cirka 500 miljoner kronor.

Gunnar Isaksson är vd på Hestia och är mycket nöjd med att nu kunna berätta om affären.

- Det är jättekul, vi har jobbat väldigt intensivt med den här affären hela hösten, och nu är det äntligen klart, säger Gunnar Isaksson till Fastighetssverige.

Hestia har haft expansionsplaner till de övriga nordiska länderna ett tag, och hade egentligen tänkt att vänta ett tag till.

- Men det var en fantastisk möjlighet som vi inte kunde missa. Vi hade egentligen tänkt att expandera om två år, men det här känns helt rätt. Ett riktigt lyft, helt enkelt.

I och med affären planerar Hestia nu nyanställningar. I dag är man 35 personer på företaget.

- Om ett halvår kommer vi sannolikt att vara cirka 50 personer, säger Gunnar Isaksson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige