Image

Sveafastigheter och HGR miljardsäljer

AFFÄRER Sveafastigheter och HGR Property Partners har tecknat avtal med AXA REIM om försäljning av en gemensamägd portfölj bestående av 128 dagligvarubutiker i Finland baserat på ett fastighetsvärde om nästan 1,4 miljarder kronor.
Publicerad den 14 December 2007

Portföljen består av små och mellanstora dagligvarubutiker med en medelyta på cirka 1000 kvadratmeter i 95 kommuner runt om i hela Finland. De största hyresgästerna i portföljen är marknadsledande S-Gruppen, Kesko och Tradeka med nära nog lika vikt. Sveafastigheter och HGR Property Partners förvärvade fastigheterna i ett flertal affärer under 2006 och 2007. Genomsnittlig återstående löptid i portföljen är omkring sju år.

- Vårt samarbete med HGR Property Partners har varit mycket framgångsrikt och vi har lyckats genomföra den affärsplan vi lade när fastigheterna förvärvades snabbare än vad vi ursprungligen trodde. En tydligt fokus på uthyrning och omstrukturering har givit utmärkta resultat och den nu sålda portföljen är fullt uthyrd med välskötta fastigheter, säger Simon de Château, vd på Sveafastigheter.

- Vi är verkligen nöjda med resultatet från det intensiva omstruktureringsarbete som genomförts sedan vi förvärvade portföljerna tillsammans med Sveafastigheter. ERIV II köper nu en tydlig, kassaflödesgenererande portfölj med kvalitetsfastigheter i goda lägen runt om i Finland. Vårt samarbete med Sveafastigheter fortsätter och vi letar hela tiden efter nya investeringstillfällen i Finland, säger Patrick Gylling, vd på HGR Property Partners.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige