Image

Sveafastigheter-HGR köper i Esbo

AFFÄRER Sveafastigheter-HGR Investments förvärvar en kontorsfastighet i Esbo utanför Helsingfors. Den uthyrbara ytan är 5200 kvadratmeter, och affären genomförs baserat på ett fastighetsvärde om 4,3 miljoner euro.
Publicerad den 11 Mars 2008

Bolaget Sveafastigheter-HGR Investment ägs gemensamt av Sveafastigheter och HGR Property Partners.
I och med den här affären äger bolaget tre fastigheter i Helsingforsregionen med en total uthyrbar yta om drygt 15000 kvadratmeter och stor utvecklingspotential i form av byggrätter och förädling.

Sveafastigheter-HGR Investments affärside är att skapa en stark fastighetsinvesterare på den finska marknaden genom att kombinera Sveafastigheters finansiella styrka och genomförandekapacitet med HGRs lokala närvaro och marknadskännedom. Sveafastigheter-HGR Investments, avser att vara en aktiv köpare och fastighetsutvecklare på den finska marknaden, främst i Helsingfors. Avsikten är att bygga ett större fastighetsinnehav genom ett flertal delförvärv.

- Vi fortsätter i enlighet med vår affärsplan att genomföra förvärv av intressanta och utvecklingsbara fastigheter i området. Helsingforsregionen, och inte minst Esbo, är spännande och vi ser goda möjligheter till såväl ytterligare förvärv där som värdeskapande i befintligt innehav genom aktiv portföljförvaltning och utnyttjande av de byggrätter som vi förfogar över, säger Erik Widmark, investment manager på Sveafastigheter.

- Tillsammans med Vattuniemenkatu 5 som förvärvades i början av året, bildar Sinikalliontie 5 en bra bas för ytterligare förvärv. Målet är att hyra ut fastigheterna så snabbt som möjligt. Uthyrningen har kommit väldigt bra igång, sedan årsskiftet har vi hyrt ut 3400 kvadratmeter i dessa fastigheter, säger Patrick Gylling, vd för HGR Property Partners.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige