Image

Studio Stockholm ritar Vasakronans Uppsalakontor

Bygg/Arkitektur Vasakronans Uppsalakontor blir liksom huvudkontoret i Stockholm aktivitetsbaserat, men ytterligare en dimension tillförs där fler aktörer ryms.
Publicerad den 26 November 2014

Vasakronans Uppsalakontor kommer att baseras på samma lyckade aktivitetsbaserade arbetssätt, men tillföras ytterligare en dimension. Det handlar om att ytan som Vasakronan kommer att flytta in i är större än deras egna behov. I takt med att delningstrenden blir starkare och starkare kommer de öppna upp delar av kontoret för andra organisationer med fokus på att skapa mervärde för deras kunder.

Lokalen kommer således på sikt att delas mellan Vasakronan och andra organisationer för att på så sätt skapa innovativa interaktioner organisationer emellan. Marco Checchi och Boel Allende, nu på Studio Stockholm Arkitektur, var även ansvariga inredningsarkitekter för Vasakronans huvudkontor som färdigställdes i december 2012.

- Det känns riktigt spännande att återigen utveckla ett nytt projekt för Vasakronan. Det är ett spännande företag som satsar hårt på kontorsutveckling. Vårt koncept för Uppsalakontoret är Campus. Konceptet har tydliga referenser till både staden och kunskapsdelning säger Boel Allende, produktansvarig på Studio Stockholm Arkitektur.

Projektet är ett exempel på hur Studio Stockholm Arkitektur jobbar med hela processen för företag som önskar utveckla sitt arbetssätt mot ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Studio Stockholm Arkitektur har expanderat kraftigt sedan starten och är idag redan 22 medarbetare.

- Vi är mitt i en otroligt spännande resa för att få fram ett riktigt skarpt verktyg i form av vårt nya kontor. Fokus ligger på att göra saker tillsammans och öka samverkan för att på så sätt bli än mer framgångsrika. Samarbetet med Studio Stockholm känns väldigt bra och dynamiskt och vi känner trygghet i deras kompetens och att vi får med oss alla perspektiv på resan säger Jonas Bjuggren, regionchef på Vasakronan i Uppsala.

Ytan är på cirka 1 000 kvadratmeter och inflyttning beräknas till midsommar 2015.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige