Image

Strihagen till Catella

Karriär Catella knyter Ubbe Strihagen till bolaget för att stärka Catellas kapitalförvaltning inom fastighetsområdet. Han kommer närmast från fondbolaget Schroder Investment Management.
Publicerad den 20 Mars 2012
Ubbe Strihagen. Bild: Catella. Bild: Doc Morris
Ubbe Strihagen. Bild: Catella.

Catella har cirka 17 miljarder kronor under förvaltning i fastighetsrelaterade investment management-uppdrag och fonder. Verksamheten bedrivs dels genom Catella Real Estate KAG i München, och dels genom Amplion Asset Management OY i Helsingfors. I nära samarbete med dessa verksamheter, ska Ubbe Strihagen utveckla nya investeringsprodukter. Fokus är att erbjuda institutionella investerare i Norden och Benelux nya produkter på primärt andra marknader än hemmamarknaderna.

- Vi vill utforska möjligheterna för att erbjuda nya investeringsalternativ inom fastighetsområdet. Ubbe Strihagen kommer att utgöra ett stöd för våra nuvarande verksamheter och vi är mycket glada att kunna knyta honom till Catella för att leda denna utveckling, säger Johan Ericsson, verkställande direktör på Catella.

Ubbe Strihagen har lång erfarenhet från internationella fastighetsfonder och kommer närmast från positionen som director på fondbolaget Schroders Investment Management, där han de senaste fyra åren ansvarat för fastighetsfonder i Norden och Benelux-länderna. Tidigare arbetare Ubbe Strihagen på Aberdeen Asset Management, som International Director med globalt ansvar för nya fastighetsfonder och Business Development.

Catella-koncernen förvaltar totalt cirka 34 miljarder kronor, varav 17 förvaltas inom fastighetsområdet och 17 inom aktie-, ränte- och hedgeprodukter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige