Image

Stortorget i Malmö byggs om nästa år

AFFäRER En omfattande ombyggnad av Stortorget kommer att inledas efter att Citytunneln öppnat. Tekniska nämnden har fattat det definitiva beslutet.
Publicerad den 30 Mars 2010

Det nya torget kommer att ändra karaktär jämfört med dagens torg. Det blir bredare gångvänliga trottoarer med vackra granithällar och en betydligt minskad bilparkering i den västra delen. Carl Börjessons kungastaty från 1896 flyttas till ett läge närmare Lilla Torg. Ett nytt vattenspel, nyplanterade träd, ett nytt sommarcafé och en ny vackrare och tryggare ljussättning är andra ingredienser i förslaget.

Tekniska nämndens ordförande Emmanuel Morfiadakis är nöjd över att ombyggnaden snart kan starta.

- En lång arbetsprocess har gått i mål. Stort tack till alla, inte minst till länsstyrelsen och deras medverkan i de arkeologiska frågorna! Nu ser jag framför mig ett vackert och mer harmoniskt torg med nya siktlinjer och bättre överblick. Torget blir en mer inbjudande och vackrare mötesplats för malmöbor och besökare men också bättre anpassat för de stora arrangemangen, säger Emmanuel Morfiadakis.

Ombyggnaden av torget har kostnadsberäknats till 95 miljoner kronor och genomförandet beräknas ta två till två och ett halvt år. Genomförandet sker i etapper och planeringen för detta pågår. Byggstart planeras till våren 2011.

- Vi tar ett stort steg för att skapa en bättre stadskärna i och med denna satsning. Attraktiva och trygga stadsrum är en av de viktigaste ingredienserna i en hållbar stad, avslutar Emmanuel Morfiadakis

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige