Image

Stort intresse för bostäder i q-märkt Nacka-kvarn

BOSTÄDER NCC:s nyproducerade lägenheter i den 100 år gamla Stora Kvarnen vid Stockholms inlopp ska snart börja säljas. Man har redan märkt av intresset via sin kö för befintliga NCC-kunder. Över hälften av de 23 lägenheterna har redan bokats den vägen.
Publicerad den 23 September 2009

Stora Kvarnen i Nacka stod klar 1890. Hundra år senare lades kvarndriften ner och för drygt tio år sedan köpte NCC Saltsjöqvarns mark och byggnader. Därefter har Danvikens Hospital och Mannagrynskvarnen byggts om till bostäder. Nu är det Stora Kvarnens tur, som till större delen byggts om till hotell, men i västra flygeln har NCC även byggt 23 exklusiva bostadsrätter.

– Boendet är unikt. Utöver det vackra läget vid vattnet har lägenheterna djupa fönsternischer och vi har gjort exakta kopior av de spröjsade originalfönstren. Vissa lägenheter pryds också av kvarnens bärande, runda pelare. Det ger dem nästan en sakral känsla, säger projekteringsledare Åsa Fagerström, NCC Boende, region Stockholm.

Exteriört är fastigheten q-märkt vilket innebär att fasadens uttryck bevarats och endast smärre förändringar har tillåtits. Därför har balkonger med tidstypiska smidesräcken kunnat byggas på husets västra och södra fasad, samt terrasser i öster.

Lägenheterna är moderna och funktionella, i storlekar från 2 rum och kök på 59 kvadratmeter till 6 rum och kök på 192 kvadratmeter i etage. Takhöjden varierar mellan 2,60 och 2,90 meter. Bostäderna värms upp med en energieffektiv lösning.

– En till- och frånluftsvärmeväxlare återvinner 80 procent av värmen ur den luft som ventileras ut. Värmen förs över till den friska tilluften, som är extra välfiltrerad och ger mycket ren inomhusluft, säger Åsa Fagerström.

Arkitekterna i Projektet är Henrik Berg von Linde och Christina Turesson på SWECO Architects i Stockholm.




Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige