Image
Lennart Weiss, Luis Gemzell och Maryrose David står för ett antal tunga analyser på Stora Mälardagen den 19 maj på Elite Stora Hotellet i Örebro.
Lennart Weiss, Luis Gemzell och Maryrose David står för ett antal tunga analyser på Stora Mälardagen den 19 maj på Elite Stora Hotellet i Örebro.

Stora Mälardagen: Tunga analyser inleder dagen

Stora Mälardagen Den 19 maj är det dags för Branschens mötesplats i Mälardalen. Det blir en heldag med fokus på marknaderna i Örebro, Västerås och Eskilstuna. Dagen inleds med en trio tunga analyser med fokus på makroekonomi, omvärldsläge, marknadens olika segment och bostadspolitiken efter valet.
Publicerad den 25 April 2022

Analysblocket inleds med en makroanalys:
Efter två år av pandemi kom inflations- och räntespöket, följt av Rysslands invasion av Ukraina, och efterföljande sanktioner. Hur mår världen och vilka slutsatser kan vi dra av skeendena? Hur påverkas den världsekonomin och den svenska ekonomin? Svaren ges av Luis Gemzell, makroekonom på Länsförsäkringar Bank.
Därefter följer en genomgång av marknadens olika segment:
Hur ser trenderna på fastighetsmarknaden ut, nationellt och regionalt?
Hur utvecklas hyror och yielder i spåren av det mest osäkra omvärldsläget på många år?
För analysen står Maryrose David, analyschef på Savills Sverige.
Och så avslutas blocket med en uppdatering av det bostadspolitiska läget efter valet i höst:
Alla i fastighetsbranschen efterfrågar stabilitet – vilket inte direkt är det första ordet man tänker på när man beskriver det politiska läget i Sverige. Förra sommaren föll regeringen på frågan om fri hyressättning i nyproduktion – och vid årsskiftet försvann möjligheten att söka investeringsstöd för hyresbostäder efter att regeringens budget fallit.
En av landets mest insatta i politiken och dess spel, Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke, analyserar det politiska läget och den bostadspolitiska framtiden.

Säkra din plats här.
(Utnyttja vår mängdrabatt, gå tre betala för två, ange "3 för 2" i rutan Kampanjkod). Din anmälan är helt ombokningsbar fram till midnatt dagen före eventet.
Vi live-streamar även alla våra dagar så att du kan följa med på distans om du föredrar det.

Stora Mälardagen är ett högaktuellt fast­ighetsseminarium som belyser regionens bästa affärsmöjligheter, levererar en nationell utblick samt ger dig verktygen att fatta rätt beslut i framtiden. Dagen är fylld av analys, inspiration och nätverkande.
Stora Mälardagen arrangeras den 19 maj på Elite Stora Hotellet i Örebro.

Se programmet här.

Se de medverkande talarna här.

Stora Mälardagen arrangeras av Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News ihop med Business Region Örebro.
Partnerföretag är Örebroporten.

Relaterade artiklar

Ämnen

Stora Mälardagen 2022

Var: Elite Stora Hotellet, Örebro

När: 19 maj 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15)

Pris: 5495 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)
4995 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)


Du anmäler dig till seminariet här.

Stora Mälardagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtiden i Mälardalsregionen med tonvikt på Örebro, Västerås och Eskilstuna. 

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, transaktionsmarknad m.m.) som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Fastighetssverige och lokalnytt.se arrangerar årligen ett stort antal seminarier med fokus på den kommersiella bygg- och fastighetsmarknaden.


Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:
Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas.tollesson@fastighetssverige.se
 


Arrangörer:

Partners:

Mer från Fastighetssverige