Image

Stor logistikuthyrning i Göteborg

Uthyrning Eklandia hyr ut 28 000 kvadratmeter logistik i Arendal, Göteborg.
Publicerad den 9 Juni 2011
Annons
Image
Speed Logistics hyr 27 787 kvadratmeter på Styckegodsgatan i Arendal, Göteborg. Bild: Colliers. Bild: Colliers
Speed Logistics hyr 27 787 kvadratmeter på Styckegodsgatan i Arendal, Göteborg. Bild: Colliers.

Det är tredjepartslogistikföretaget Speed Logistics som hyr 27 787 kvadratmeter på Styckegodsgatan i Arendal, Göteborg.

Bakgrunden till uthyrningen är en upphandling om en distributionslösning som Speed har vunnit.

Colliers International företrädde Speed i sökandet efter nya lokaler, och Speed var ett nyckelord också i sökprocessen. Den första kontakten togs i april och redan 1 juni var Speed inflyttade i de nya lokalerna.
- Vårt affärsupplägg, innehållande bland annat en mycket ändamålsenlig logistiklokal, gjorde att vi lyckades vinna affären trots hård konkurrens. I denna typ av upphandlingar är kvaliteten på servicen och tidsfaktorn mycket viktiga aspekter. Genom ett snabbt och mycket kundvänligt agerande av Colliers och Eklandia möjliggjordes affären. Denna affär är en milstolpe i Speed Groups historia och kommer att utgöra stommen i vår fortsatta expansion på logistiksidan. Det är alltid glädjande att få affärer till Västra Götalandsregionen, säger Jesper Andersson, delägare i Speed Logistics AB.

Fastigheten byggdes år 2006 och har ett strategiskt läge nära Göteborgs Hamn.

Eklandia är ett dotterbolag till börsnoterade Castellum.

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY