Image

Stockholms nya översiktsplan antas

STADSUTVECKLING Vid måndagens kommunfullmäktige fattas beslut om en ny översiktsplan för Stockholm som ersätter den gällande som antogs 1999. Den nya översiktsplanen har fått namnet Promenadstaden.
Publicerad den 16 Mars 2010

- Promenadstaden är en översiktsplan som innebär att vi framöver bygger en levande och attraktiv stadsmiljö i hela Stockholm, både i inner- och ytterstad. Både bebyggelsen och grönytorna utvecklas. Under nästa mandatperiod bygger vi 15 000 nya bostäder samtidigt som vi planterar 15 000 nya träd i Stockholm, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

- Framöver kommer vi att se hur stadsdelar som finns i dag byggs samman med ny bebyggelse, nya gator och promenadstråk för att göra stadsmiljöerna och grönytorna som finns i dag mer tillgängliga för stockholmarna. De nya stadsutvecklingsområdena som byggs i kollektivtrafiknära lägen planeras för ett levande stadsliv där bostäder ligger blandat med kontor, butiker och restauranger, säger Kristina Alvendal (M).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige