Image

Stockholm: En miljon invånare 2022

Stockholm Stockholms stad fortsätter att växa kraftigt. I veckan passerades ännu en milstolpe när Stockholm fick sin 900 000:e invånare. Om trenden fortsätter kommer Stockholms stad ha en miljon invånare 2022.
Publicerad den 20 Februari 2014
Sten Nordin. Bild: Moderaterna
Sten Nordin.

– Att Stockholm växer är det tydligaste tecknet på att vår stad är öppen, välkomnande och har en god arbetsmarknad. Stockholms växtkraft innebär också att staden får ännu mer av storstadens mångfald och utbud – en utveckling jag är övertygad om att stockholmarna välkomnar, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad.

– Utmaningen för Stockholms stad är att klara av att växa i den här höga takten. Vårt mål är att säkerställa att stockholmarnas vardag fungerar och att de upplever en god livskvalitet. Därför kommer vi bland annat bygga 140 000 bostäder till 2030 samt medverka i den historiska utbyggnaden av tunnelbanan, säger Sten Nordin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter miljardförvärvet – här vill Revelop växa med nya fonden

Bolag Revelop gör sina första förvärv med nya fonden Revelop VI. Efter miljardaffären berättar Revelops vd Thomas Sipos vad man letar efter för fastigheter, på vilka marknader man vill investera, det gynnsamma marknadsläget och om det internationella intresset för fonden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige