Image
Stenvalvet köper i Växjö.
Stenvalvet köper i Växjö. Bild: Stenvalvet

Stenvalvet köper av Emilshus

Transaktioner Stenvalvet fortsätter att växa inom samhällsfastigheter och har förvärvat Laxen 8, en förskolefastighet i attraktiva stadsdelen Hov i Växjö. Byggnaden har en modern arkitektur och materialval med träpanel och sedumtak.
Publicerad den 8 April 2022

På fastigheten finns en nybyggd förskola uppförd år 2021. Byggnaden är cirka 950 kvadratmeter med plats för cirka 80 barn och är placerad längs Bergövägen i Växjö. Fastigheten är uthyrd till Växjö Fastighetsförvaltning med ett hyresavtal som löper till 2029.

Laxen 8 är belägen i den attraktiva stadsdelen Hov norr om de centrala delarna av Växjö. Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Idag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Hov är en mycket omtyckt stadsdel med närhet till det mesta såsom skolor, centrum samt grönområden. Fastigheten är en del av projektet Hofs Park där det uppförs ett seniorboende med totalt cirka 200 lägenheter i området.
– Med det här förvärvet fortsätter vi att växa inom vårt affärsområde utbildning. Fastigheten ligger i ett attraktivt område i Växjö, en ort där vi har en stark närvaro i form av olika samhällsfastigheter inom såväl utbildning som vård och omsorg, rättsväsende och kontor. Vi ser fram mot ett fortsatt gott samarbete med Växjö kommun och Växjö Fastighetsförvaltning, säger Daniel Öhman, Investeringschef på Stenvalvet.

Säljare är Fastighetsbolaget Emilshus AB och tillträde skedde den 4 april.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

FASTIGHETS AB STENVALVET
Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom segmentet samhällsfastigheter. Totalt äger, förvaltar och utvecklar vi ett hundratal fastigheter med en area av ca 600 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 16 miljarder kronor.

I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som rättsväsende, utbildning, vård och omsorg samt myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare.

Fastighetsbeståndet är fördelat över hela Sverige. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella ...

Läs mer om Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige