Under våren har Stenvalvet och Kfast tillsammans med kommunen gemensamt arbetat med att ta fram förutsättningarna för den nya skolan. Projektet omfattar två byggnader varav huvudbyggnaden, som uppfördes i början av 1900-talet och hela tiden har inrymt skolverksamhet, kommer att genomgå omfattande renoveringar och anpassningar med start hösten 2022. Uthyrningen omfattar knappt 4 000 kvadratmeter.
– Vi har haft ett mycket bra samarbete, och det är extra roligt att det även fortsättningsvis kommer att vara skolverksamhet i fastigheten, säger Per Forell, fastighetsutvecklare på Stenvalvet. Vi hoppas att vi får förmånen att utveckla fler projekt tillsammans i framtiden.
Både Eskilstuna kommun och Kfast ser fram mot att börja använda de nya lokalerna. Hans Ringström, skolchef för grundskolan i Eskilstuna kommun, säger att det kommer att bidra till att de nu kommer att kunna ge elever och medarbetare bättre förutsättningar för en god arbetsmiljö och goda skolresultat. Det kommer även att bidra till att närbelägna skolor kommer att klara sin kapacitet av skolplatser, menar han.
– Vi är stolta över att kunna vara med och möjliggöra att fastigheten även fortsatt fylls med liv, säger Magnus Domberg lokalstrateg på Kfast, och att fastigheten, genom det goda samarbetet tillsammans med Stenvalvet och kommunen, nu utvecklas och anpassas till moderna skollokaler för barn i Eskilstuna.
Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom segmentet samhällsfastigheter. Totalt äger, förvaltar och utvecklar vi ett hundratal fastigheter med en area av ca 604 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 15,7 miljarder kronor.
I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som rättsväsende, utbildning, vård- och omsorg samt myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare.
Fastighetsbeståndet är fördelat över hela Sverige. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella investerare; Kåpan Pe...
Presenteras av Newton
Presenteras av Titania
Presenteras av DLA Piper
Sverige Från underbar och älskad av alla till övergiven och med hål att fylla – den svenska padelhajpen har kommit av sig rejält. Hallar och banor står tomma och nu börjar rapporter komma om nedläggningar av hela anläggningar. Men vad händer med själva fastigheterna nu när boomen passerat zenit? Anders Elvinsson, chef för värdering och strategisk rådgivning på Cushman & Wakefield, ger sin bild av padelns framtid, branschens beredskap och omställningsmöjligheterna.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.