Image
Elias Georgiadis.
Elias Georgiadis. Bild: Stenhus Fastigheter

Stenhus köper igen – emitterar över ATH

Transaktioner Stenhus Fastigheter fortsätter att växa och finansierar bland annat genom nyemitterade aktier.
Publicerad den 21 Oktober 2021

Den här gången köper Stenhus sju fastigheter. Förvärvet sker genom förvärv av aktier i de fastighetsägande bolagen. En del av köpeskillingen regleras genom nyemitterade Stenhusaktier, vilka emitteras till en teckningskurs om 20,80 kronor per aktie, vilket är högre än Stenhus-aktien har handlats för så här långt – det högsta avslutet har gjorts på 20,45 och på onsdagen stängde aktien på 20,20.

Förvärvet finansieras med nyemitterade aktier samt egna medel och förutsätter ingen bankfinansiering.
Fem av de sju fastigheterna har bilbesiktningar som hyresgäster, de två andra fastigheterna har Byggmax respektive Hedin Bil som hyresgäster. Förvärvet av fastigheterna uppgår till cirka 47 miljoner kronor.

Fastigheterna kompletterar Stenhus bestånd på respektive ort inom segmentet lager/lätt industri/logistik.

Totalt omfattar fastighetsportföljen cirka 5 893 kvadratmeter lokaler, samtliga ytor är uthyrda med en snittduration på cirka fem år. Huvuddelen av fastigheterna är belägna i Uppland. Tillträde är beräknat till 1 december och driftnettot bedöms uppgå till cirka 3,3 miljoner kronor.

En del av köpeskillingen betalas av Stenhus genom preliminärt 276 442 nyemitterade Stenhusaktier till en teckningskurs om 20,80 kr per aktie – aktier för 5,75 miljoner kronor.

Elias Georgiadis, verkställande direktör i Stenhus Fastigheter, kommenterar:
– Genom detta förvärv uppnår vi en effektivare förvaltning genom att fastigheterna kompletterar Stenhus fastigheter på ett mycket bra sätt. Att portföljen har starka hyresgäster gör att det hela känns mycket bra.

Glimstedt har varit legal rådgivare till Stenhus i denna transaktion.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Advokatfirman Glimstedt på Branschguiden

Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer. Vi är en affärsjuridisk fullservicebyrå med en unik geografisk spridning. Tillsammans är vi drygt 250 medarbetare på våra 16 kontor i Sverige och Baltikum, omkring 200 av oss är jurister.

Glimstedt har de senaste åren blivit topprankade i Fastighetssveriges lista över de främsta fastighetsjuristerna. 2014 och 2015 intog Glimstedt förstaplatsen på listan över fastighetstransaktioner (rådgivare vid störst underliggande värde) och 2016 blev det andraplatsen.

Stockholmskontoret arbetar med särskild inriktning mot fastigh...

Läs mer om Advokatfirman Glimstedt på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY