Image
Stendörren Fastigheter erhåller bolagets första bygglov för bostäder.
Stendörren Fastigheter erhåller bolagets första bygglov för bostäder. Bild: Stendörren

Stendörren Fastigheter får bolagets första bygglov för bostäder

Bolag Stendörren Fastigheters första bygglov för bostäder, två bostadskvarter om totalt 326 lägenheter samt ett parkeringsgarage i Botkyrka, har nu vunnit laga kraft.
Publicerad den 10 Mars 2022

Stendörrens detaljplan för hela området Tegelbruket medger, förutom byggande av totalt cirka 800 bostäder, även utveckling av kommersiella lokaler såsom exempelvis hotell, kontor och lagerhotell. Inom området, som ligger i direkt anslutning till befintlig handelsplats samt Fittjaviken, planeras också för ett torg, en attraktiv strandpark samt en tilltalande gatumiljö med trädplanteringar.

Projektet genomförs med höga hållbarhetsmål där ambitionen är att uppnå en Svanen-certifiering. Vidare så sker projektet i nära samarbete med Botkyrka kommun som kommer att genomföra utbyggnaden av gator, infrastruktur och allmän platsmark.

– Det är glädjande att se hur vårt intensiva arbete med utvecklingen av Tegelbruket nu har lett till bygglov för de två första bostadskvarteren samt parkeringsgaraget. Tegelbruket är bolagets första utvecklingsprojekt inom segmentet bostäder vilket visar på den konverteringspotential som finns för vissa fastigheter inom vår befintliga portfölj, säger Erik Ranje, verkställande direktör för Stendörren.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, som äger, förvaltar och utvecklar lagerlokaler, logistik, industrilokaler och kontorslokaler i Storstockholm och Mälardalen. På Stendörren söker vi alltid den bästa lösningen för våra hyresgäster och anpassar våra hyreslokaler efter deras behov, inte bara för att optimera effektivitet och lönsamhet, utan även trivsel och arbetsglädje.

Våra lokaler finns främst i Storstockholm och Mälardalen i bland annat Högdalen, Veddesta, Upplands-Bro, Uppsala, Enköping, Västerås, Flen ...

Läs mer om Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige