Image

Starkt resultat av Brinova

RAPPORTER Brinova presenterar ett stabilt resultat för årets tredje kvartalet. Nettoresultatet för perioden uppgick till 77 miljoner kronor, att jämföras med 48 miljoner kronor för motsvarande period förra året.
Publicerad den 20 November 2009

Resultatet efter finansnetto uppgick till 87 miljoner kronor (51).
Driftnettot var 73 miljoner kronor (68).
Realiserade värdeförändringar på fastigheter var 41 miljoner
kronor (0) och orealiserade värdeförändringar på fastigheter var
0 miljoner kronor (0).
Rörelseresultatet var 116 miljoner kronor (105).
Nettoresultatet uppgick till 77 miljoner kronor (48) eller
3,10 kronor per aktie (2,00).
Fastighetsintäkterna var 106 miljoner kronor (120).

- Vi har inlett hösten med flera försäljningar och nya spännande projekt som kommer att ge oss fortsatt stabil utveckling. I Åhus har vi avyttrat sju förvaltningsfastigheter och fem avstyckade småhus. Vi har slutfört försäljningen av en lagerbyggnad i Haninge vilken vi även har uppfört. Vi har återfört en garantireservering om 19 miljoner kronor vilket är ytterligare ett bevis på att våra köpare har varit nöjda med genomförda affärer.

- Vi har under oktober månad startat ett samarbete med Karlshamns kommun om att etablera och utveckla hamnområdet i Karlshamn. Det är ett mycket spännande projekt där vi kommer att erbjuda nya smarta möjligheter för godsflöden från öst. Brinova har stora ytor i Sverige för omlastning av gods som mer och mer kommer att anpassas efter nya kostnadseffektiva lösningar där vi kan minska miljöpåverkan och den ökande kostnaden för transporter av alla de varor vi dagligen använder.

- I år gör vi projektinvesteringar om cirka 300 miljoner kronor vilket garanterar en fortsatt expansion inom våra affärsområden. Räntemarknaden befinner sig fortsatt på en gynnsam nivå vilket gör att vi kan koncentra oss på den omfattande projektutvecklingen och på en fortsatt aktiv förvaltning. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners finner vi ständigt nya affärsmöjligheter.

- Jag vill passa på att tipsa om de informativa filmerna om våra Logistikpositioner Katrineholm, Karlshamn och Stockholm syd på vår hemsida, säger Brinovas vd Anders Silverbåge i en kommentar.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige