Image
Lund.
Lund. Bild: Lunds kommun

Stadsrum köper Lundaportfölj av Estancia

Transaktioner Stadsrum Fastigheter förvärvar en portfölj om nio fastigheter i centrala Lund av Estancia Fastigheter.
Publicerad den 1 Juni 2022

De nio fastigheter i portföljen – Brunius 17, Döbeln 5, Fiskaren 3, Galten 27, Glambeck 10, Murgrönan 11, Sankt Botulf 11, Sankt Clemens 25 och Ängen 4 – är belägna i centrala Lund och har en uthyrningsbar area på 17 000 kvadratmeter. Lokalernas ytor utgörs till 41 procent av bostäder, 21 procent av hotell, 13 procent av kontor, åtta procent av restauranger, sju procent av service, sex procent av butiker och tre procent övrigt. Uthyrningsgraden är 100 procent.
– Vi är glada över att kunna göra vårt första förvärv i Lund. Portföljen innehåller mestadels bostäder men även hotell, kontor, restauranger, butiker, vård och service vilket ger en mycket bra blandad användning. Vi fortsätter därmed att följa vår investeringsstrategi med fastigheter i bästa läge och naturliga mötesplatser med ett blandat utbud för människors dagliga behov, säger John Strand, transaktionsansvarig på Stadsrum Fastigheter, och fortsätter:
– Lund är en prioriterad marknad för Stadsrum med en spännande framtid med många utvecklingsprojekt och vi är nöjda över att kunna göra ett så pass omfattande första förvärv. Vi ser nu fram emot att vara en del av Lunds framtida tillväxt.

Tillträde till fastigheten sker den 30 juni 2022.

Stadsrum Fastigheters rådgivare i transaktionen har varit Setterwalls, Amblin, Svalner och WSP.

Stadsrum Fastigheter ägs av Keva, Alecta och HEA Property Holding.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige