Image

Stabila ökningar från Pandox

Bolag Pandox redovisar ökade intäkter och driftnetton i Q3-rapporten.
Publicerad den 10 November 2017
Anders Nissen. Bild: Pandox
Anders Nissen.

Q3-siffrorna:
Intäkter från Fastighetsförvaltning uppgick till 589 (479) MSEK. Ökningen var 4 procent justerat för valutakurseffekter och jämförbara enheter.

Driftnettot från Fastighetsförvaltning uppgick till 511 (409) MSEK. Ökningen var 3 procent justerat för valutakurseffekter och jämförbara enheter.

Driftnettot från Operatörsverksamhet uppgick till 129 (130) MSEK. Ökningen var 44 procent justerat för valutakurseffekter och jämförbara enheter.

EBITDA uppgick till 610 (512) MSEK.

Periodens resultat uppgick till 551 (592) MSEK.

Cash earnings uppgick till 462 (386) inkl. återföring av extra skattekostnad om 29 MSEK efter vunnet överklagande.

Resultat per aktie uppgick till 3,47 (3,93) SEK.

EPRA NAV per aktie uppgick till 136,47 (120,53) SEK. I Q2-rapporten var EPRA NAV 132,55 SEK.

Vd Anders Nissen:
- Pandox redovisar en tillväxt i total cash earnings och substansvärde på 20 respektive 17 procent i det tredje kvartalet. Drivkrafterna var en god hotellmarknad, framgångsrika förvärv och en ökad lönsamhet i Operatörsverksamhet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige