Image

Spektakulära planer i Köpenhamn

STADSUTVECKLING FN vill samla sin verksamhet i ett 45 000 kvadratmeter stort huvudkontor på Marmormolen, som ska stå färdigt 2012. Dessutom planeras för ytterligare 105 000 kvadratmeter bebyggelse, som ska bestå av bostäder, handel, kontor och hotell, varav 25 000 kvadratmeter på spetsen av Langelinie. Marmormolen och Langelinien ska förbindas med en 65 meter hög gångbro.
Publicerad den 24 April 2008

FN, Utrikesdepartementet och Köpenhamns kommun är överens med markägarna Arealudviklingsselskabet och ATP om att områdena ska utvecklas.

Arkitektkontoret 3 x Nielsen ligger bakom den spektakulära arkitekturen.
Köpenhamns överborgmästare Ritt Bjerregaard säger:
- Vi får nu möjlighet att öppna upp ännu ett av Köpenhamns havsområden. Samtidigt glädjer det mig att FN vill samla alla sina danska verksamheter på ett ställe i Köpenhamn.

25 000 kvadratmeter planeras alltså på spetsen av Langelinie.
- Langelinie och Österbro förbinds på ett unikt sätt – till glädje för både näringsverksamhet och turister i området, säger Lars Rohde, direktör på ATP som äger marken på Langelinie.

Också Arealudviklingsselskabets direktör Jens Kramer Mikkelsen är nöjd:
- Det är ett projekt som är både seriöst och spektakulärt. Vi är mycket glada för att vi har lyckats ena alla viljor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Areim utveckla sitt nya palats – och sin kontorsportfölj

Bolag Areim gör ett nytt tungt förvärv på Stockholms kontorsmarknad. Efter köpet av Grönstedska palatset berättar Julia Mejegård, Head of Investments Sweden, om planerna för utveckling av Grönstedska palatset, synen på kontorsportföljen i dagsläget, hur man vill utveckla sin kontorsportfölj i Stockholm framöver och vilka delar av staden man ser som attraktiva för nya förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige