Image
Serneke och Specialfastigheter förlänger avtal.
Serneke och Specialfastigheter förlänger avtal. Bild: Felix Gerlach

Specialfastigheter förlänger ramavtal med Serneke

Bolag Specialfastigheter har valt att förlänga sitt ramavtal med Serneke med ytterligare tre år. Ramavtalet gäller byggprojekt i hela landet värda över 100 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Maj 2023

Serneke är ett av fyra utvalda bolag som sedan 2019 har ramavtal med Specialfastigheter, det statliga bolag som äger, utvecklar och förvaltar bland annat kriminalvårdsanstalter, domstolsbyggnader och polisfastigheter. Avtalet innehöll optioner om förlängning på två plus tre år. Nu verkställs den andra och sista av de möjliga förlängningarna och avtalet gäller till den 31 maj 2026. Utöver ramavtalet gällande större projekt med ordervärde över 100 miljoner har Serneke även ett ramavtal med Specialfastigheter gällande projekt i storleksordningen 5 – 100 miljoner kronor.

Serneke bygger för närvarande flera anstalter åt Specialfastigheter, men även domstolsbyggnader, polishus och en rad andra samhällsfastigheter på olika håll i landet.
– Vi är väldigt glada att få möjlighet att genomföra nya projekt tillsammans med Specialfastigheter framåt. Förlängningen innebär en potentiell ordervolym om vi fortsätter utveckla vårt samarbete, och driver vidare i den riktning vi startat. Avtalet kring viktiga samhällsfastigheter innebär en trygghet i en tid då bostadsbyggandet minskar och innebär ytterligare förstärkning av vår projektportfölj, säger Mikael Hultqvist, vd för Serneke Sverige.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige