Image

Socialdemokraterna rasar mot ombildning

POLITIK Svenska Bostäders styrelse beslutade i går att godkänna en intresseanmälan för en så kallad oäkta bostadsrättsförening i en fastighet på Norr Mälarstrand i Stockholm. Socialdemokraterna rasar.
Publicerad den 26 November 2008

- Det här visar att det moderata så kallade \″stoppet\″ för ombildningar är en bluff. Här är en oäkta förening som inte fått någon intresseanmälan godkänd tidigare, och som enligt bolagets rekommendation och tidigare praxis, borde ha fått avslag.

Men den borgerliga majoriteten är så intresserad av att sälja fastigheter - också i innerstaden - att man kör över bolagsledningen och oppositionen, säger Teres Lindberg (s) vice ordförande i Svenska Bostäder.

- Genom att utveckla en modell för hur man ska kringgå de regler som satts upp visar man tydligt hur oseriös man är. För att passera 50 procentsgränsen så måste man inte bara räkna in en konvertering av en lokal till bostäder. Dessutom fabulerar man en hyresnivå som är 35 procent högre än den verkliga hyran.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige