Image

Snabbt vd-skifte i Quartiers

Bolag Katri Lind avslutar omedelbart sitt uppdrag i Quartiers Properties. Bolagets CFO Marcus Johansson Prakt går in som tillförordnad vd.
Publicerad den 18 Maj 2018

Quartiers aktiekurs har halverats sedan bolaget noterades på First North Stockholm sommaren 2017. Utvecklingsbolaget grundades 2014 och satsar på den spanska solkusten.

Nu byter bolaget vd.

- Katri har gjort goda insatser och ett väl genomfört arbete under sin tid som vd. På mina och styrelsens vägnar vill jag tacka Katri, säger styrelsens ordförande Jörgen Cederholm.

- Jag är väldigt stolt över vad vi åstadkommit under mina två år som vd. Det har varit en intensiv och givande tid med fantastiska medarbetare och ägare. Vi har gått från att vara ett entreprenörsägt bolag till ett börsnoterat fastighetsutvecklingsbolag som etablerat sig på den spanska solkusten och byggt ett fastighetsbestånd värderat till över en halv miljard kronor. Utvecklingen för Quartiers Properties ser bra ut och det är nu dags att lämna över stafettpinnen när bolaget ska ta ytterligare steg och stärka sin närvaro och organisation på plats i Spanien, säger Katri Lind.

Styrelsen inleder nu en process för att hitta en permanent vd-lösning. För att underlätta en smidig övergång tillsätts samtidigt bolagets CFO som tillförordnad vd.

- Marcus är väl insatt i bolagets verksamhet och är sedan tidigare stationerad i Spanien, säger styrelsens ordförande Jörgen Cederholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige